Post Pandemische Stress Nu in veel landen de lockdowns weg zijn, wordt het gewone leven weer stap voor stap opgepakt. Het is …

Wat is trauma? In dit artikel ga ik dieper in op trauma’s. Na het lezen ben je bekend met wat een trauma …

“De echte verbinding waarnaar we verlangen, is de verbinding met onszelf; de verbinding met waar we zijn in het hier en nu … Wanneer de verbinding met onze eigen aanwezigheid verbroken wordt, begint alles leeg te voelen.” – Jeff FosterIk zie op mijn telefoon dat ik een bericht heb ontvangen:

“s Avonds lig ik languit op de bank met mijn benen omhoog. Ik kijk een grappige Japanse Netflix serie. Frido ligt zoals altijd slapend in zijn mand naast mij. Ik zie op mijn telefoon dat ik een bericht heb ontvangen:

Heb je stress, angstige gedachtes en pieker je veel? Of heb je paniekaanvallen waarvan je op dat moment denkt dat je er niet meer uitkomt? Heb je nachtmerries of nare dromen die steeds blijven terugkomen? Heb je een hele nare ervaring meegemaakt en de emoties blijven maar komen als je getriggerd raakt? Lukt het je niet om te ontspannen?

Het is ochtend en na een lange wandeling, ga ik een nieuw schilderij opzetten. Het is een groter paneel dan ik gewend ben, maar de te nemen stappen zijn hetzelfde.

Hij is 10 jaar en zit in groep 7. Hij oogt veel jonger dan zijn leeftijd doet vermoeden. Zijn aanmelding in mijn praktijk werd gedaan met een vraagstuk rondom bewegingsonrust en concentratieproblemen. Deze jongen heeft nare, hele nare momenten meegemaakt in groep 4 met een inval-leerkracht.