In de natuur heeft niks haast en toch is alles af

Over mijn therapie

Ik houd van verhalen, verhalen vertellen en alle beelden in een verhaal. Door samen op pad te gaan en te luisteren naar jou en jouw verhaal, kun je stap voor stap alles wat je meemaakte, hebt ervaren en voelde een plek geven en nieuwe zingeving vinden. Centraal in de begeleiding die ik aanbied, staan heling en zingeving.

Nadat je een schokkende ervaring verwerkt hebt, moet je deze een plek geven in je levensverhaal. Ik help je hier graag bij. Zowel als ervaringsdeskundige als senior therapeut ben ik bekend met trauma, het werken met trauma en het helen van trauma.

Crisis is het Griekse woord voor “kans en een noodzakelijke wending moeten nemen”. Ik help je met het ontdekken van de kansen die in de crisis verborgen liggen. De uitkomst hiervan is dat jij je eigen leven weer gaat vormgeven. Vanuit autonomie maak je keuzes die bij jou passen.

Meer persoonlijk

Ik heb een prachtige dochter van 21 jaar, ik breng graag tijd met haar door. In mijn vrije tijd ben ik veel buiten, met mijn hond Frido, of te paard in het bos. De natuur is voor mij een eindeloze inspiratiebron. In de natuur heeft niets haast en toch is alles af. De natuur herinnert ons eraan dat alles er al is. In de natuur kom ik tot rust en ontspan ik in de stilte. Dit geeft mij een mooie tegenhanger van het dagelijkse werk waarin ik veel mensen zie.

Ik schilder graag, ik hou veel van lezen en het kijken naar kunst. Koken, schilderen, samen eten met vrienden horen bij mijn wekelijkse leven. Het aan tafel naar elkaars verhalen luisteren vind ik fijn en daar geniet ik van. Het wezenlijke contact met mensen inspireert mij.

Chiara Sofia

Het tot stand komen van de naam Chiara Sofia, vloeit voort uit de zienswijze, waarin ik tracht verschillende stromingen te integreren. Het is een zoeken naar een harmonieuze verbinding van inzichten van zowel oosterse- als westerse wijsheden en psychologische modellen. 

De letterlijke betekenis van Chiara Sofia is "Helder Stralende Wijsheid"

Leef in vrede met jezelf

Vanuit een spiritueel standpunt is helen gelijk aan innerlijke vrede ontwikkelen. Leren in vrede met jezelf te leven en die vrede te delen met anderen. Vanuit deze basis kan de cliënt door spiegeling zijn eigen disbalans “in zicht” krijgen en daardoor vanuit innerlijke bronnen zijn eigen disbalans helen.

Doe waar je blij van wordt!

Blijf op de hoogte

En wil je nu nog meer van me weten  of op de hoogte blijven van nieuws of nieuwe blogs?  Volg mij dan op linkedin, facebook, instagram. Ik post regelmatig!

Mijn loopbaan in vogelvlucht

Als je tot hier al gelezen hebt, dan wil ik je bedanken voor je interesse en je tijd. Wil je nog meer weten over mij, mijn opleidingen en mijn professionele loopbaan, lees dan vooral verder.

Ik ben geboren in Amsterdam en opgegroeid in Zuid Limburg. Na het behalen van het VWO- en PABO diploma (Vrije Pedagogische Academie), was ik 10 jaar verbonden als klassenleerkracht aan de Vrije School te Zeist. In 1999 studeerde ik af aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie, als Integratief Kindertherapeute. Sindsdien werk ik als kinder- en jeugdtherapeut.

Na het behalen van mijn diploma, ben ik onder andere gaan lesgeven op verschillende opleidingsinstituten, o.a. aan de Nederlandse Academie voor  Psychotherapie, Ananta opleidingen en het HBJC aan therapeuten in opleiding. Dit heb ik circa 7 jaar gedaan. Daarna heb ik 9 jaar als docent bij het nascholingsinstituut BIvT (Bijscholing Instituut voor Therapeuten) gewerkt.

Studeren vind ik leuk en in de loop der jaren heb ik verschillende beroepsgerichte trainingen en cursussen gevolgd.

Op zoek naar iemand die je begrijpt?